Προσοχή στις παράνομες μισθώσεις αστικών ακινήτων!

Θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή των ιδιοκτητών ακινήτων της πόλης του Ηρακλείου – και όχι μόνο – σχετικά με το θέμα των παράνομων επι-μισθώσεων που παρατηρείται ολοένα και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες που έχουμε, πολλοί «μισθωτές», μισθώνουν κατοικίες με πρόσχημα τη διαμονή τους σε αυτές και στη συνέχεια τις υπενοικιάζουν μέσω διαφόρων ιστοσελίδων σε τουρίστες, σαν τουριστικά καταλύματα. Αποτέλεσμα αυτού, είναι να αισχροκερδούν σε βάρος των ιδιοκτητών των ακινήτων, οι οποίοι αγνοούν τη δραστηριότητα των ενοικιαστών τους, να μην υπάγονται στους απαραίτητους ελέγχους όπως κάθε νόμιμο κατάλυμα, να φοροδιαφεύγουν, να δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και να μην γνωρίζει καμία αρμόδια αρχή, το τι καθεστώς επικρατεί σε αυτά τα «καταλύματα».

rent

Οι πληροφορίες αυτές είναι σε γνώση και της Ομοσπονδίας Αν. Κρήτης και του Προέδρου της κ. Αγιομυργιαννάκη με την οποία η Ένωση Filoxenia βρίσκεται σε άριστη συνεργασία.

Θα πρέπει οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων και κατοικιών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ελέγχουν το καθεστώς που επικρατεί στην ιδιοκτησία τους, έτσι ώστε να μην πέφτουν στα δίκτυα των επιτηδείων.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Χριστοδουλάκης τόνισε: «Το φαινόμενο της παράνομης υπενοικίασης, λαμβάνει εξαιρετικά ανησυχητικές διαστάσεις και στον τόπο μας. Το παρακολουθούμε στενά και σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Αν. Κρήτης αλλά και όλες τις αρμόδιες αρχές, ερευνούμε τους καταλληλότερους τρόπους αντίδρασης σε ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο και δύσκολο πρόβλημα. Ο κλάδος μας πλήττεται ήδη από πολλά μέτωπα και η τακτική των παράνομων υπενοικιάσεων, μας δημιουργεί ακόμα ένα σημαντικό πρόβλημα».

© 2016 Filoxenia Union
Development Sunny Web – Design MPF